1-4 kişiyle ve 4 yaş üstü.
Bizim evdekilerin yaş gurubuna uygun diye aldık, pek pratik kurulum ve eğlenceli. Hiiiç kolay değil, ben bütün kütükleri devirdim en azından.
Amaç: Kütüklerin tepesindeki sincabı rahatsız etmeden (dengesi bozulursa rahatsız olup garip sesler çıkartıyor?) uygun miktarda kütük toplamak.
Sonuç: Şimdi burada teorik bilgiler vermek yerine pratikte ne işe yarar onu anlatayım.
Kutu oyunları, aileyi biraraya toplamaya neden olur, çocuk gün boyu göremediği annesini babasını görür, oh en büyük kazanç bu bence
Masa başında oyuna dahil olmak demek, sabit durabilmek demek, sırayı bekleyebilmek demek, karşıdakinin hamlelerini izlemek demek, kurallara uymak demek, eh bazı çocuklar için bu günlük hayatta çok zor. O zaman bu pratik onlar için çok iyi bir fırsat demek.
Bu örnekteki gibi yetişkinleri bile zorlayan oyunlarda, ince motor gelişimi arttıran , küçük kas guruplarını çalıştıran egzersizler de çocuklara fiziksel kazanımlar sağlıyor.
Dijital oyunların esiri olmak ve sosyal iletişimi azaltmak günümüzde çok doğal iken, karşısında oturan kanlı canlı rakibi takip etmek, onların vücut dili ve mimiklerini gözlemlemek, gerçek hayatta büyüklerle ve akranlarla olan ilişkileri güçlendirme açısından da bu oyunların bonusu sayılır.
Evde, plajda, misafirlikte, bahçede, parkta, arabada (yok artık? abarttım) mekan sınırı olmadan oynayabilirsiniz, taşıması ve kurulumu kolaydır.
Yurtdışında yapılan bir araştırmadan, anne babaların azımsanmayacak bir kısmının, çocukları ile oyun veya oyuncak oynamayı çok sıkıcı bulduklarını öğrenmiştim. Üzücü bu gerçeği, belki bu tür oyunları aile alışkanlıklarına oturtup aşacak aileler de olabilir.
Hepinize keyifli oyun saatleri dilerim.